sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Väritysnurkka parvekkeelle, osa 1

Ikkunat auki kevään tulla sisään!
Facebookissa, Aikuisten värityskirjaporukka nimisessä ryhmässä oli puhetta väritysnurkkauksista ja toive, että niistä saisi myös blogikirjoituksia. Aihe on mielenkiintoinen, ja tämän kevään projektina on saada itselleni toimiva väritysnurkka niin sisälle kuin myös lasitetulle parvekkeellemme. Budjetti on kuitenkin hyvin pieni, joten kerralla ei valmista tule. Ehkäpä teitä kiinnostaa seurata projektini etenemistä.


 
Väritysnurkkani parvekkeella

Reilu viikko sitten olin käymässä Mikkelissä ja poikkesin siellä Ekotorille. Heillä oli myynnissä vanhan sairaanhoito-oppilaitoksen pulpetteja, joista ostin yhden itselleni hintaan 10€. Se on juuri passelin kokoinen parvekkeelle. Oikeastaan se on enemmänkin pieni työpöytä kuin pulpetti, koska sen sisällä ei ole säilytystilaa. Pöydän pinta on sen näköinen, että on siinä ennenkin väritetty, ja kulumaa on, mutta se ei minua haittaa. Päin vastoin, elämän merkit saavatkin näkyä! Matto on nyt jo kuolleen mummoni kutoma ja pitää betonisen parvekkeen lattian viileyden erossa varpaista sekä häivyttää kaikuja.

Vanha äidiltä peritty ruokatuoli saa toimittaa työtuolin virkaa. Olen jo aiemmin todennut sen istuintyynyn kanssa sopivaksi omalle fysiikalleni, vaikka värittäisin pitkäänkin. Istuintyynyn olen todennut kovalla tuolilla välttämättömäksi, vaikka omia pehmusteitakin on ihan riittävästi :-D


Kaikki käden ulottuvilla.
Ennestään minulla oli myös siskoltani määräämättömälle ajalle lainattu koivuinen kaappi, jonka nyt raahasin parvekkeelle pöydän kaveriksi. Alaosaan visakoivuisten ovien taakse kätkeytyy kukkaruukkuja, lannoitepurkkia ja muuta parvekkeella tarvittavaa tavaraa.


Inktenset, ylimääräinen paketti Marco Raffineita ja pastellit ylähyllyllä laatikoissaan.
Ylähyllyllä vanhoissa kahvipurkeissa kaikkea tarpeellista ja kirjat, jotka ovat liian suuria kaapin sisään.

Yläkaapin päällä on sitten vanhoissa kahvipurkeissa kaikenlaista askartelussa ja värittämisessä tarvittavaa tavaraa. Kaapin päällä ovat myös ne kirjat, jotka eivät sovi kaappiin sisälle.


Kaapissa asuu myös lapsena saamani puinen koira, jonka häntä on johonkin hukkunut.

Lapsena saamani puisen vetolelukoiran alle pääsee piakkoin tällä viikolla tilaamani Polychromos- ja Prismacolor setit.

Alahyllyllä purkeissa Raffinit kolmeen värikategoriaan lajiteltuna. Penaalissa vaakatasossa säilytettävät geeligynät.

Aiemmin jo näytinkin, miten olen omat kynäpurkkini pehmustanut. Olen edelleen kahden vaiheilla niiden maalaamisen suhteen. Toisaalta pidän niistä itse juuri tuollaisina, mutta yleisön painostus on kova :-)

Parvekkeelle paistaa melkein koko päivän aurinko,  joten siellä tulee kuuma hyvin pian. Kyniä ei siis passaa jättää valvomatta parvekkeelle! Sinne ei myöskään missään nimessä saa jättää edes vartiksi esimerkiksi fiksatiivi-pulloa, joka voi räjähtää kuumuudessa.

Itse en pidä kuumasta, joten minulla on pääsääntöisesti parvekkeen lasit aina auki, jolloin lämpötila on siedettävämpi. Oikein kirkkaalla auringonpaisteella käännän pöydän ympäri, ettei aurinko sokaise minua. Olen harkinnut myös jonkinlaisten kaihdinten tai verhojen hankintaa parvekkeelle.


Pöydälle mahtuu kaikki tarpeellinen

Aiemmin minulla on ollut parvekkeella pyöreä, matalampi parvekepöytä ja parveketuolit. Ne eivät kuitenkaan sovi värittämiseen. Pöytä oli hankalan mallinen. Tälle pöydälle sopii kaikki tarpeellinen ja jää vielä tukea käsivarrellekin.

Juomapullo, käytettävät värit, kirja, allergiasilmätipat, teroitin, roska-astia ja teroitin. Antaa kevään tulla!

Juomavesi on aina kannellisessa astiassa tai sportti-pullossa, etten vahingossa kaada sitä kirjojen päälle. Kun käytän Inktense kyniä, minulla on pienessä kannellisessa lasitölkissä vettä, jossa saan tarvittaessa huuhdeltua siveltimet.



Vanha kannellinen purkku toimittaa roskiksen virkaa.

Roska-astia ja teroitin ovat myös aina pöydällä. Teroittimen paikka on aina roska-astian päällä, koska muuten se on heti hukassa. Kannellinen roska-astia on ihan pakollinen, ettei tuuli pölläytä roskia pitkin parveketta. Onpa sattunut niinkin, että itse olen kaatanut roskat pitkin pöytiä, ja siksi kannellinen, tarpeeksi laakea ja tukeva roska-astia on tarpeen. Sinne sopii myös isommat roskat ilman, että tarvitsen kahta roska-astiaa.



Keväinen näköala parvekkeelta Saimaalle

Näköala parvekkeelta on Saimaalle, vaikkakin puita kasvaa välissä vähän tukkien näköalaa. Järveltä käy yleensä myös mukava tuuli, joka pitää hyttyset poissa ja lämpötilan inhimillisenä kunhan nuo ikkunat vaan ovat auki. Hyttysiä on siksikin vähemmän, että parveke sijaitsee sen verran korkeammalla.


Lapsen aikanaan koulussa tekemä keramiikkatyö, minun värityskaverini :-)
Kesällä parvekkeeni valtaavat yrtit, tomaatit, paprikat ja erilaiset koristekasvit ja -köynnökset. Tänä kesänä siis sekä värityskuvissa että ihan oikeasti. :)

Minulla on muutama idea vielä tuota nurkkausta varten, ja ajatus onkin tehdä aiheesta useampi postaus jossa pääsette seuraamaan miten väritysnurkkaus muuttuu ja kehittyy kesän aikana.




4 kommenttia:

  1. Luulin kommentoineeni, mutta jonnekin se on näemmä hukkunut matkalla. Tuohon inktense-työskentelyyn minulla olisi hyvä vinkki, jolloin voit jättää vesipurkin kokonaan pois. Säiliösivellin! Pienisivellin, jonka varressa on vesisäiliö. :D uskomattoman nerokas väritys hommiin ja ennen kaikkea siisti. Samaa voit käyttää kaikille väreille, puhdistat vain välissä piirtelemällä suttupaperille. Aivan ehdoton apu, eikä vuoda tai sotke.

    Ps. Tuli tuo kynä- ja fiksatiiviensäilytys parvekkeella-asia kerralla selväksi, kun se luki jutussa kahdesti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on käytössä säiliösiveltimet. Huuhdon silti siveltimiä välillä, etenkin jos otan niihin väriä suoraan kynän kärjestä, jolloin pelkkään paperiin pyyhkimällä on todella vaikeaa saada kaikkea väriä pois. Samoin silloin, jos väritän hyvin tummaa väriä ja seuraavaksi vaaleaa, niin tahdon olla ekstra varma siitä, ettei siveltimeen jää mitään jäämiä. Saman voisi tehdä niin, että puristaa siveltimestä reilusti lisää vettä, mutta oman kokemukseni mukaan sitten tuhlaantuu aikaa sen odotteluun, että kaikki ylimääräinen vesi on tullut pois eikä sotke väritystyötä.

      Hyvä huomio tuo fiksatiivin yms säilyttämisen mainitseminen tuplana. :-) Pitää korjata viesti saman tien, kiitos kun kerroit! :-D

      Poista
  2. Tosi kiva väritysnurkkaus parvekkella, tarvikkeet mukavasti saatavilla! Laitan kuvaa ja juttua omastani kilpailuasi varten, kunhan saan ikkunaremontin ohitse toukokuun loppuun mennessä. Harmittaa, kun ei pääse kunnolla tekemään mitään. Mutta kohta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan innolla kuvaa ja juttua :) Ikkunaremontti on kyllä varsinainen härdelli, kuten remontit aina. Tsemppiä sinne rempan keskelle!

      Poista

Jätä minulle viesti. Kaikki viestit esimoderoidaan, eli viestisi julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen. Jos jätät viestiin yhteydenottopyynnön, en julkaise viestiäsi vaan otan sinuun yhteyttä sähköpostitse.