lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kulutuskriittisen värittäjän kynäpurkit

Olen nähnyt netissä monenlaisia itsetehtyjä virityksiä kynäpurkeiksi. Koska rahalle on aina muutakin käyttöä (kuten juuri tilattu 120 kappaleen setti Faber-Castellin Polychromoskyniä) kuin hienot varastointisysteemit, tein ihan itse. ;-) Tällä kertaa kiersin kuitenkin kaukaa kaikki vessapaperien hylsyistä tehdyt viritykset, ja valitsin materiaaliksi kulutuskriittisen (jos värikynät ja värityskirjat jätetään laskuista) mentaliteetitlle sopivasti metallitölkkejä, joita meidänkin keittiöstä ajoittain jää jäljelle.  Metallin keräyksen sijaan (joka sekin on parempi vaihtoehto kuin roskis!) kierrätän siis purkit itse.

Tarvittavat materiaalit

Tarvitset tyhjän säilykepurkin, kynän, sakset ja sitten tuota pakkaamisessa käytettävää solumuovista pehmuketta. En tiedä miksi sitä kutsutaan, mutta kyse on semmoisesta noin 1mm paksusta taipuisasta muovista, jota näkee usein kuplamuovin sijasta esim. elektroniikan ympärillä pakkauksissa. Tämä kyseisen palan minä sain ostaessani lasiesineitä, ja myyjä kietoi tavarani siihen.  Miksei myös huopakangas ajaisi samaa asiaa. Säilykepurkin voi korvata millä tahansa sopivan kokoisella purkilla, joka sinulla on saatavilla.

Pehmukkeen ideana on, että kun laitat purkkiin kynäsi, ne eivät kolahda kovaan pohjaan. Kolahdus voi rikkoa kynän lyijyn, joko sen kärjen tai pahimmassa tapauksessa koko kynän matkalta tehden kynästäsi käyttökelvottoman.



Ei haittaa, jos vähän viiva vingurtaa ;-)


Purkin pohjaa apuna käyttäen piirrä pehmukkeeseen pohjan kaava. Koska piirrät sen purkin ulkopuolta apuna käyttäen, leikkaa se hieman pienemmäksi ja sovita purkkiin. HUOM! Jos käytät säilykepurkkia, älä missään nimessä laita kättäsi purkin sisäpuolelle! Reuna viiltää käteesi haavan. Kokemusta on. Sen sijaan voit kynää apuna käyttäen asettaa pehmukkeen pohjaan ja katsoa onko se sopivan kokoinen.

Sopiva on!



Kun ensimmäinen pyörylä on sopiva, piirrä sen avulla pehmukemateriaaliin lisää pyörylöitä sopiva määrä ja leikkaa ne irti. Tästä materiaalista valmistettuna olen itse laittanut purkin pohjalle kolme kerrosta pehmuketta.

Kolme pyörylää valmiiksi leikattuna.

Kun sinulla on tarpeeksi monta pehmuketta, asettele ne kynän avulla purkin pohjalle ja kynäpurkki on valmis! Purkin voi koristella sitten oman maun mukaan. Suurin osa omista kynistäni on tämmöisissä Mutti tomaattimurskapurkeissa :) 

Ei ole Mutti tomaattimurskan voittanutta!
P.S. Sanan kulutuskriittinen voi tässä yhteydessä korvata myös sanoilla "köyhä opiskelija". ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä minulle viesti. Kaikki viestit esimoderoidaan, eli viestisi julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen. Jos jätät viestiin yhteydenottopyynnön, en julkaise viestiäsi vaan otan sinuun yhteyttä sähköpostitse.